Er is van alles te doen bij de Grasdak vakantiewoningen aan het Reitdiep

De Camping

Vlak bij uw grasdakwoning is de kleine, sfeervolle en rustige Camping Roodehaan. Mensen komen hier om in alle rust te kamperen, te vissen en om van kunst en muziek te genieten. In de zomer zijn zaterdag’s, gratis toegankelijke live concerten met heel verrassende en bijzondere artiesten. De camping heeft ook een mooie speeltuin waar uw kinderen naar hartelust in mogen spelen. 

Eten en drinken

De camping biedt u ook een restaurant op loopafstand. ‘Roodehaan eten & drinken’ is de sfeervolle en gezellige ontmoetingsplek voor de campinggasten en bewoners uit de omgeving. Er is heerlijke Groninger Tiktak, Max Havelaar EKO- koffie en thee, diverse soorten bieren en smaakvolle wijnen en er worden complete en gezonde maaltijden geserveerd voor een hele vriendelijke prijs.

Zwemmen

Zwemmen kan in de zomer gewoon in het Reitdiep. Het Reitdiep is een schone rivier die rustig naar het Lauwersmeer stroomt. Een heel andere ervaring dan een ‘subtropisch zwemparadijs’. Natuurlijk kunt u ook naar het bijzondere openluchtzwembad van Electra gaan of naar de stranden in het Lauwersmeergebied. Ook dichtbij is het schitterende eiland Schiermonnikoog met de mooiste stranden van Europa. 

Vissen

De grootte van de snoekbaars in het Reitdiep is spreekwoordelijk, maar alle andere zoetwatervissen zijn goed vertegenwoordigd. U kunt de hengel uitleggen op uw eigen steiger of met een bootje het Reitdiep gaan verkennen.

Varen

U kunt zonder extra kosten uw eigen boot meenemen en aanleggen aan uw eigen steiger. Vanaf het huis vaart u zo naar het Lauwersmeer of bijvoorbeeld naar Groningen-stad of Winsum. Ook is het erg leuk om de omgeving te verkennen met de kano.

Fietsen

Nergens in Nederland kunt u zo in alle rust op uw fiets genieten van het landschap. Er zijn heel veel fietspaden en zij brengen u naar prachtige, verstilde dorpjes, natuurgebieden en mooie, authentieke borgen.

Dorpen en de Stad

Uw boodschappen kunt u heel goed doen in Winsum (6 km) of dichterbij in Ezinge en Oldehove (kleine supermarkt). De stad Groningen bevindt zich op 20 km van uw grasdakwoning. Onnodig hier te vermelden wat de stad Groningen u te bieden heeft.

Lauwersmeer

Het Lauwersmeer is op 20 km afstand. Het is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Rust  en ruimte, maar ook genoeg recreatieve mogelijkheden. Zeilen, zwemmen, wandelen en vissen en aan het eind van de dag een heerlijk visje eten aan de waddenkust.

En nog veel meer...

Er zijn nog veel meer dingen die u kunt doen en waar u gebruik van kunt maken. In de door u gehuurde woning ligt een map voor u klaar met daarin beschrijvingen van heel veel mogelijkheden.

Bekijk hier de foto's van de omgeving rond de grasdakwoningen

  • De grasdakwoning liggen vlak de rustige kleine camping 'Roode Haan'
  • Je kunt er heerlijk zwemmen in het schone Reitdiep
  • De Snoekbaarzen in het Reitdiep zijn legendarisch
  • Het is heerlijk varen op het Reitdiep en u heeft een eigen aanlegsteiger
  • Prachtige fietspaden vlak bij de Grasdakwoningen
  • Gelegen tussen Lauwersmeer en de stad Groningen.